Skip to main content

Landscape Architecture

Josef Schwarz School playground

Josef Schwarz School playground

People involved in the project:
Building owner: Schwarz Immobilienmanagement GmbH & Co. KG
Building time: 2020
Executing company: Grupp Garten und Landschaftsbau GmbH 

 

For the location of the Josef-Schwarz-School on the educational campus in Heilbronn, the break yard was planned. The plaza consists of a pavement made of in-situ concrete with various ground games painted on it. In addition, playground equipment was installed to enable the children to engage in both cognitive and motor activity. The existing tree population of birch trees was almost completely preserved and enclosed with leaf-shaped tree discs. Hardy, bicolored grasses were planted in the tree discs. Rainwater management made it possible to completely dispense with additional drainage facilities.